Κοινωνικη Εργασια
Κοινωνικη Εργασια

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοινωνικη Εργασια στο Συμβουλευτικο Κεντρο Συνεργαζομαι στον Πειραια


Κοινωνικη Εργασια είναι το επάγγελμα το οποίο ασχολείται με τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ανήκει στα ανθρωπιστικά επαγγέλματα και ο ειδικός ο οποίος ασκεί το επάγγελμα της Κοινωνικης Εργασιας ονομάζεται Κοινωνικός Λειτουργός.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 3 τμήματα Κοινωνικης Εργασιας, στο Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών, Α.Τ.Ε.Ι Ηρακλείου και Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας. Η φοίτηση είναι 4ετής και για άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητη η Άδεια Ασκήσεως του Επαγγέλματος.

Στο Συμβουλευτικο Κεντρο μας έχουμε εξειδικευμένους κοινωνικους λειτουργους και γενικά προσωπικο με εμπειρια στην Κοινωνικη Εργασια, έτοιμο να δράσει και να συνεργαστεί μαζί σας.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί έχουν δικαίωμα απασχόλησης, ως στελέχη στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός προσδιορίζεται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά, με τα παρακάτω αντικείμενα:

α) Διενέργεια κοινωνικής μελέτης ή ψυχοκοινωνικής μελέτης όπου κρίνεται απαραίτητη, του περιστατικού, της ομάδας και της κοινότητας που χρειάζεται την παρέμβασή τους.
β) Διαμόρφωση διάγνωσης, αυτόνομα ή και σε συνεργασία με άλλους ειδικούς για τα προβλήματα που εντοπίστηκαν.
γ) Εκπόνηση και εκτέλεση σχεδίου δράσης και ενεργειών για την αντιμετώπιση συγκεκριμένης κατάστασης.

Αν θέλετε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με τη Κοινωνικη Εργασια ή θέλετε να κλείσουμε κάποιο ραντεβού, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας στο 2104615314.
Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε για ότι μας χρειαστείτε!

 

Άλλες Ειδικότητες εκτός από Κοινωνικη Εργασια που παρέχουμε